• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Bevattning

Filtrera
Sortera

Visa fler

Effektiv och praktisk bevattning till krukor och trädgårdsväxter

Bevattning är en viktig del av trädgårdsarbetet och ser till att växterna håller sig friska och livfulla med mycket vatten. Utan bevattning kan en trädgård snabbt börja fara illa, vilket leder till skadade växter, gula gräsfläckar och områden med död växtlighet. Här på Plantigo har vi ett stort utbud av allt du behöver för dina bevattningsbehov.

Bevattning är ett viktigt steg för att hålla dina växter friska, och som tur är finns det flera alternativ beroende på vilken typ av växt och storlek av område du vill vattna. En sprayflaska är idealisk för de känsliga och nysådda växterna, eftersom den möjliggör en mildare bevattning. Vattenkannor är oftast den bästa lösningen för balkonger och uteplatser där du behöver noggrannhet i din bevattning, medan vattenspridare är det bästa valet för större trädgårdsområden såsom potatislandet. Låt inte vilken bevattningsprodukt som helst göra jobbet: välj bevattningsartiklar som bäst passar behoven hos din gröna vän!

När ska jag vattna mina blommor?

Känn på jorden med fingret eller lyft på krukan för att se om bevattning behövs. Om jorden är blöt kan du hoppa över vattningen - för mycket vatten gör växten sjuk. Men om jorden är hård och torr bör du ge den några extra stänk av vattning! Håll ett öga på hur våt och torr jorden är för att se till att dina växter får rätt mängd näring. Rätt bevattning kan hjälpa till att se till att dina blommor blommar och att dina gröna växter förblir livliga och starka! Bevattningen varierar även beroende på vilken typ av växt du har, så för säkerhets skull bör du kontrollera när och hur den specifika växten ska vattnas. Tänk även på att det brukar gå åt mer vatten under de varma sommarmånaderna och att du kanske får ge lite extra vatten så att det inte torkar ut under dagen.