• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Sam van Schooten

Dekorativdahlia, Extase 1 st

Dekorativdahlia, Extase i aprikos och gula nyanser.

Artikelnr: 19418
Slut i lager
Leveranstid: Tyvärr ej tillgänglig 2024.
Inkl. moms:
49 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Dekorativdahlia, Extase i aprikos och gula nyanser. Detta är en låg sort som passar perfekt att odla i kruka och ställa på balkongen eller på trappan. Denna vackra skapelse lämpar sig utmärkt som snittblomma.

  Odla i rabatt

  Förodla gärna i kruka under mars - april och placera ljust i 16-20 grader, på så sätt får du en tidigare blomning i din trädgård. Efter sista nattfrosten på försommaren planteras knölarna ut på växtplatsen. Dahlior trivs bäst i välgödslad och väldränerad trädgårdsjord i soligt läge eller halvskugga. Se till att vattna efter behov och stötta upp dina plantor om det skulle behövas.

  Odka i kruka

  Plantera direkt i det kärl där de ska växa. Rekommenderar 30 liters kruka för lågväxande sorter. Använd välgödslad urnjord i botten och såjord upptill. Vattna och gödsla regelbundet. Du kan toppa plantan vid 15-20 cm för att få en mer välförgrenad växt med fler blommande stjälkar. Stötta plantan vid behov.

  Vinterförvaring

  Under hösten skärs plantorna ner, knölarna grävs upp och förvaras frostfritt, gärna i lätt fuktad torv. Förvara dina knölar där möss inte kommer åt dina knölar. Om du odlat i kruka kan du bära in och låta knölen vara kvar i krukan. Tänk på att det inte får vara för fuktigt när du ska ta in och vinterförvar dina knölar för att dom inte ska ruttnar.

 • Specifikation
  Antal i förpackningen 1 st
  Färg Aprikos
  Ursprungsland Nederländerna
  Lökstorlek I
  Planteringsperiod April - Maj
  Planteringsdjup 10 cm
  Latinskt namn Dahlia x hortensis
  Odlingsläge Sol, Halvskugga
  Odlingsplats Kruka, Rabatt
  Livslängd Flerårig / Perenn
  Blomning / skörd Juli - Oktober
  Växthöjd 50 cm
  Plantavstånd 35 - 50 cm
 • Fråga om produkt