• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Krokus

Filtrera
Sätt / så - period (0/1 vald)
Sortera

Visa fler

Krokuslökar för vacker blomning på tidig vår

Krokus, även känd som vårkrokus, är en vacker blomma som tillhör irisfamiljen. Krokusen är ett av våra tidigaste vårtecken när den tar sig upp ur den kalla jorden efter vintern. Det är en lökväxt som blommar på våren och kommer i en mängd olika färger, bland annat vitt, gult, lila och blått. Krokus används ofta i trädgårdar på grund av sina fina blommor och sin tåliga natur.

Krokus passar utmärkt i rabatter bland buskar och perenner eftersom den blommar på våren när andra växter ännu inte blommar. Krokusen är därför en väldigt viktig växt för våra små pollinatörer som vaknar till liv i vårvärmen. Dess härdiga natur innebär också att den kan överleva i kallare klimat.

Krokus planteras vanligtvis i september - oktober för att sedan blomma under våren. När du har köpt lökarna är det väldigt viktigt att de inte blir liggande, då det finns stor risk att de små lökarna torkar ut. Lökarna ska planteras på 4-6 centimeters djup och med 8-10 centimeters mellanrum. Krokusblommor är ett vackert tillskott i alla trädgårdar och kan även användas för att fylla ut tomma ytor under buskar eller i kanten på häcken.