• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Plantera / Odla

Filtrera
Sortera

Visa fler

Lyckas med din odling

När du sår eller planterar är det ingen garanti för framgång - det finns många faktorer att ta hänsyn till! De tre viktigaste aspekterna för att odla en framgångsrik gröda är ljus, vatten och gödsel. Ljuset ger både energi och näringsämnen som behövs för fotosyntesen och tillväxten, medan vatten håller växterna fuktiga och välmående. Gödsel innehåller å andra sidan alla viktiga näringsämnen för att se till att växten bibehåller sin hälsa under hela tillväxtcykeln. Med dessa överväganden i åtanke kommer du garanterat att skörda en riklig belöning för ditt hårda arbete och din möda!

Hur lyckas jag med sådden?

För att lyckas med att odla plantor börjar du med att placera dem på en varm och ljus plats. Även om endast ljusberoende växter behöver en tidig dos solljus för att gro, behöver alla plantor i slutändan rikliga mängder för att främja en sund tillväxt. Rumstemperatur är i allmänhet idealiskt, men många frön gror snabbare och starkare när de förvaras vid temperaturer mellan 22-27 grader. För bästa resultat kan du överväga att investera i en värmematta för att mer exakt upprätthålla den önskade temperaturen och se till att dina plantor förblir säkra och mysiga!

Så placerar du dina växter utifrån deras behov av solljus

Ljusförhållandena under hela dagen påverkas i hög grad av solens naturliga lopp. När solen sakta stiger upp i öster varje morgon för den med sig ett mjukt morgonljus som strömmar in genom östliga fönster och badar växterna som står där i värme och solsken, perfekt för dem att sträcka ut sig i. Under andra delar av dagen kan samma växter njuta av indirekt ljus, men de som står i södervända fönster får en mycket högre dos av ljus och belysning när det är middagstid. Detta är utmärkt för ljusälskande växter som kaktusar, suckulenter och tropiska krukväxter, men för starkt för vissa andra som kan sluta med att brännas. Så om du har ett ljust söderfönster hemma, se till att alla växter du placerar där kan dra full nytta av det naturliga solljuset, samtidigt som de är säkra!