• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Sättpotatis

Filtrera
Sortera

Visa fler

Odla din egen potatis enkelt i trädgårdsland och potatiskruka

Att plantera sättpotatis är det perfekta sättet att väcka liv i trädgården och odla din egen potatis! Även om vanlig potatis från affären kan användas som sättpotatis kan den bära med sig sjukdomar som kan skada dina grödor. För att säkerställa bästa möjliga skörd bör du välja certifierad sättpotatis som finns här på Plantigo. Förgroddning av sättpotatis innebär att man odlar små gröna skott på potatisen innan den planteras. Denna process ger plantorna ett försprång så att de kan frodas med lätthet! Investera i sättpotatis och gör dig redo för fantastiska skördar till sommaren!

När ska jag plantera sättpotatis?

Att plantera sättpotatis vid rätt tidpunkt är nyckeln till en god skörd. I söder kan sättpotatisen planteras så tidigt som i mitten av april - men de som planterar i norr kan vänta till mitten av maj. Oavsett plats, om du väljer att plantera tidigare än dessa datum är det en bra idé att ha fiberduk till hands för att skydda dina sättpotatisar från en eventuell sista nattfrost. På så sätt kan du försäkra dig om att din skörd blir riklig och utsökt!

Hur ofta ska man vattna sättpotatis?

Att odla utsädespotatis är enkelt och givande, men det är viktigt att vattna rätt. De ska aldrig övergödas, men de ska inte heller tillåtas att torka ut - ett bra sätt att säkerställa framgång är att vattna cirka 2-3 gånger i veckan vid torrt väder. Lite extra tid och uppmärksamhet vid vattningen av sättpotatisen gör att du får en riklig skörd.

Vad händer om man inte kupar potatis?

När plantorna är 15-20 cm höga är det dags att kupa dem. Om potatisen inte kupas regelbundet kan potatisen börja producera ett gift som kallas solanin och detta har en rad effekter som missfärgning och en obehaglig smak. Dessutom kommer många av potatisarna inte att bli särskilt stora, vilket gör dem svåra att skörda. För en lyckad skörd behöver du mycket gödsel och regelbunden kupning för att se till att ingen av potatisarna växer över marknivån. Om du kupar potatisen kommer du garanterat att få en fantastisk skörd!