• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Sättvitlök

Filtrera
Sätt / så - period (0/3 valda)
Sortera

Visa fler

Odla egen vitlök i trädgårdsland, rabatt eller pallkrage

Om du letar efter ett roligt och välsmakande trädgårdsprojekt är det en utmärkt idé att odla din egen vitlök! Vitlök är en mycket enkel växt att odla, och den kan användas i en mängd olika maträtter. Egenodlad vitlök har en mildare och finare smak än den du köper i affären.

Det går att plantera vitlök från mataffären, men det rekommenderas inte eftersom den vitlöken kan föra med sig jordsjukdomar. Dessa sjukdomar är inte farliga för dig, men kan påverka dina odlingsmöjligheter på sikt. Köp istället sättvitlök här på Plantigo så du slipper dessa otrevliga jordsjukdomar och sätter sorter som passar i vårt nordiska klimat.

När du väljer en vitlökssorter bör välja utifrån dina önskemål om till exempel skördetid, lagringsegenskaper och om blasten ska vara flätbar. Klyftorna planteras i väldränerad jord, ungefär 15 cm från varandra och 5-10 cm djupt. Vattna regelbundet, och tidigt till våren kommer du att se groddar dyka upp. När du sedan skördar lökarna drar du upp hela plantan och borstar bort all smuts. Din egenodlade vitlök är då redo att ätas och användas i många olika typer av matlagning direkt eller torkas för att lagra.