• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Sam van Schooten

Asiatisk lilja, Elodie 2 st

Asiatisk lilja, Elodie 2 st, Vackert ljus rosa lilja, denna sorten har inte pollen som färgar av sig när du tar in den eller använder den i buketten.

Artikelnr: 19550
Beställningsvara
Leveranstid: Förbeställning. Leverans från slutet mars 2024.
Inkl. moms:
69 kr
{{ price }}
 • Fast enhetsfrakt 69 kr
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager, allt i en leverans
 • Beskrivning

  Asiatisk lilja, Elodie 2 st, Vackert ljus rosa lilja, denna sorten har inte pollen som färgar av sig när du tar in den eller använder den i buketten. Så ta in din lilja i ditt hem så sprids en sensuell doft i hela hemmet.

  Odla i rabatt

  Liljorna bör sättas på hösten förutom i södra Sverige där de kan planteras på våren. Plantera i en väldränerad, kompost berikad jord, gärna med sand i. Placera lökarna med rötterna nedåt och på ca 20 cm djup, eller fyra gånger så djupt som lökens höjd. Plantera med ca 30cm mellanrum mellan grupperna. Liljor kan planteras både på våren och på hösten. Om du inte kan plantera direkt, lägg då i en påse i kylskåpet.

  Odla i kruka

  Välj en rejäl kruka, minst 12 liter, så att liljerötterna får gott om plats. Se till att krukan har hål i botten för god dränering om den ska stå under bar himmel. Plantera gärna 3-4 liljelökar ihop för då stöttar liljorna varandra. Bottna med ett rejält dränerings lager av tex lecakulor, kottar eller liknande. Använd en grusblandad mullrik jord. Gödsla gärna med benmjöl om du har övervintrat den.

  Vinterförvaring

  Liljor klarar det Svenska klimatet bra och behöver därför inte grävas upp inför vintern. Men om din lilja är en asiatisk eller orientalisk lilja som inte klarar sig ute vintertid i din zon kan du ha kvar den i en kruka, men kanske byta till en större kruka som du har ute under sommaren och tar in frostfritt men kallt under vintern.

 • Fråga om produkt