• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Sam van Schooten

Gladiol, Dingadong 10 st

Gladiol Dingadong är en gladiol med stora, snygga limegröna blommor och passar väl i samplantering med andra växter, som skapar naturligt stöd.

Artikelnr: 19264
Slut i lager
Leveranstid: Tyvärr ej tillgänglig 2024.
Inkl. moms:
69 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Gladiol Dingadong är en gladiol med stora, snygga limegröna blommor och passar väl i samplantering med andra växter, som skapar naturligt stöd.

  Förgroning

  För tidigare blomning kan lökarna förodlas i djupa krukor några veckor innan utplantering. Sätt löken grunt och vattna sparsamt tills skotten börjar växa. Placera krukorna ljust och svalt. Eftersom gladioler är frostkänsliga behöver de avhärdas innan utplantering. Sätt ut plantorna en stund under varma dagar för att vänja dem.

  Plantering

  Knölarna eller de förkultiverade plantorna planteras när risken för nattfrost är över i väldränerad, näringsrik jord med god dränering i skyddat läge. Gödsla gärna vid utplantering, därefter behöver gladiolerna ingen mer näring. För att få längre blommning, plantera med några veckors förskjutning.

  Vinterförvaring

  Knölarna tas upp på hösten efter första nattfrosten. Skaka av den mesta av jorden och torka dem hängande på en sval men frostfri plats. Klipp av stjälkar och blad till 5-10 centimeter när de torkat. Förvara fortsatt luftigt, svalt och frostfritt.

  Sidolökar som utvecklas kan du försiktigt ta bort och plantera nästa vår så får du fler plantor, de behöver växa sig större och blommar därför inte första året.

 • Specifikation
  Antal i förpackningen 10 st
  Färg Limegrön
  Ursprungsland Nederländerna
  Lökstorlek 12 / 14
  Planteringsperiod April - Maj
  Planteringsdjup 7 - 10 cm
  Latinskt namn Gladiolus x hortulanus
  Odlingsläge Sol
  Odlingsplats Rabatt
  Livslängd Flerårig / Perenn
  Blomning / skörd Juli - September
  Växthöjd 100 cm
  Plantavstånd 10 - 15 cm
 • Fråga om produkt