• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Sam van Schooten

Gladiol, White Glory 10 st

Gladiol White Glory är en vacker Gladiol med vita enkla blommor.

Artikelnr: 19268
Finns i lager (7)
Inkl. moms:
55 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Gladiol White Glory är en vacker Gladiol med vita enkla blommor. Gladiolus är en magnifik knölväxt som sätts under våren och blommar på hösten. denna sorten är en magnifikt röd sort. Dessa blommor vinterförvars precis på samma sätt som dahliaknölar. Gladiolus är mycket vackra att odla tillsammans med andra sensommar blommor tex med, solros liljor och dahlia. Vattna sparsamt under säsongen och tillför gärna en jämn liten dos näring i vattnet. Vacker som snittblomma.

  Odla i rabatt och på friland

  Gladiolus vill planteras i soligt läge men gärna skyddat från hårda vindar. du kan med fördel plantera Gladiolus i en lökkorg för att underlätta vid upptagning av knölarna. Plantera på ett djup på 10cm och 10-15cm mellan varje knöl. Gräv upp jorden och luckra den, tillsätt näring vid behov. Om du är ute efter en tidigare blomning så kan du förgro sina knölar och sedan plantera ut när nattfrosten är över.

  Odla i kruka

  sätt knölarna i en rymlig kruka, viktigt med dräneringshål så att överflödigt vatten kan rinna ut. Använd näringsrik jord och sätt lökarna ca 10cm ner i jorden. Använd växt stöd vid behov.

  Vinterförvaring

  Under hösten skärs plantorna ner, knölarna grävs upp och förvaras frostfritt, gärna i lätt fuktad torv. Förvara dina knölar där möss inte kommer åt dina knölar. Om du odlat i kruka kan du bära in och låta knölen vara kvar i krukan. Tänk på att det inte får vara för fuktigt när du ska ta in och vinterförvar dina knölar för att dom inte ska ruttnar.

 • Specifikation
  Antal i förpackningen 10 st
  Färg Vit
  Ursprungsland Nederländerna
  Lökstorlek 12 / 14
  Planteringsperiod April - Maj
  Planteringsdjup 7 - 10 cm
  Latinskt namn Gladiolus x hortulanus
  Odlingsläge Sol
  Odlingsplats Rabatt
  Livslängd Flerårig / Perenn
  Blomning / skörd Juli - September
  Växthöjd 120 cm
  Plantavstånd 10 cm
 • Fråga om produkt