• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Historien om jättemorötterna

Under hela min uppväxt tillbringade jag större delen av mina sommarlov i mormor och morfars sommarstuga. Det var ett före detta lantbruk så det var gott om plats både i trädgården och i ladugården. I trädgården fanns ett större trädgårdsland där det odlades potatis och grönsaker. På försommaren när jag var sju år så började jag och morfar att planera för att häpna hela världen. Vi skulle odla fram världens största morötter!

Vi planerade in i minsta detalj hur vi skulle förbereda, så och vårda morötterna fram till skörd. Vi passade naturligtvis också på att tala om för mormor och övriga familjen vad de hade att se fram emot. Vi såg den flera meter höga blasten framför oss och hur vi skulle behöva be grannen om hjälp att dra upp våra jättemorötter med traktor.

När det närmade sig sådd så preparerade vi jorden i landet med kogödsel och blandade väl med jorden och gjorde en jämn, förhöjd och luftig bädd. Vi valde noggrant ut de rätta fröna ur påsen och planterade på perfekt avstånd. Efter sådden så drömde vi oss bort i hängmattan och pratade lite till om hur stora, saftiga och goda våra morötter skulle bli. De morötter som mormor planterade skulle bli spännande att se hur de stod sig i konkurrensen under växtperioden.

Vi la nässlor i vattenkannan och lät den stå så att vattnet skulle bli extra näringsrikt till våra morötter. Vi vattnade, gallrade och fortsatte prata om våra fantastiska morötter hela sommaren.

Hur stora morötterna till slut blev och hur det gick för mormors konkurrerande plantering, ja det mins jag inte riktigt ;) men det spelar ingen roll, det är kul att odla, se hur det växer och sedan är det något speciellt med smaken på det man skördar i sitt eget land. Att kunna odla tillsammans med andra är ju så klart en bonus.

Relaterade produkter