• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

SW Horto

Sättlök, Sturon gul 200 g

Sättlök för gullök Sturon 200g som blir nästan helt runda.

Artikelnr: 19365
Slut i lager
Leveranstid: Tyvärr ej tillgänglig 2024.
Inkl. moms:
29 kr
{{ price }}
 • Fast enhetsfrakt 69 kr
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager, allt i en leverans
 • Beskrivning

  Sättlök för gullök Sturon 200g som blir nästan helt runda. Lökarna är små, av yrkesodlarkvalité och värmebehandlade vilket minskar risken för så kallad stocklöpning Sturon är också obetade, vilket betyder att de inte behandlats med något bekämpningsmedel mot svampar och därmed också godkända i ekologisk odling.

  Att odla egen lök i grönsakslandet är både enkelt och gott. Så fort tjälen går ur marken och jorden torkar upp är det dags att peta ner sättlöken i jorden. Från en liten sättlök blir det en stor lök att skörda senare på säsongen. Nyskördad lök är fantastiskt på grillen och färsk i sallader. Kom ihåg att du även kan använda blasten, klipp ned och låt den tillföra mersmak i sallader och grytor.

  Sätt löken i väldränerad jord precis så djupt att spetsen går att skönja i jordytan. Jorden ska gärna vara jordförbättrad med kompost eller torv för att få en lucker jord. Tillför gödsel. För snabbare resultat kan du odla löken i pallkrage eller i en upphöjd odlingsbädd där jorden blir varmare. Löken vill inte torka ut så när dagarna blir varmare så vattna ordentligt. Du kan även använda en fiberduk över plantorna som hjälp till att hålla kvar fukten.

  Löken är klar att skörda när ungefär hälften av blasten gulnat och lagt sig ner på marken. Dra upp löken och låt den torka på en varm och torr plats under ett par veckor för ökad hållbarhet. Förvara därefter löken på en mörk, sval och torr plats.

 • Specifikation
  Antal i förpackningen ca 60 st
  Vikt 0.20 kg
  Ursprungsland Nederländerna
  Lökstorlek 17 / 21
  Planteringsperiod April - Maj
  Planteringsdjup 3 - 5 cm
  Latinskt namn Allium cepa L.
  Odlingsläge Sol, Halvskugga
  Odlingsplats Friland
  Livslängd Ettårig / Annuell
  Blomning / skörd Augusti - Oktober
  Plantavstånd 10 cm
  Radavstånd 25 cm
 • Fråga om produkt