• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0
Tyvärr har den här produkten utgått ur leverantörens sortimentet. Vi har ersatt produkten med Surjordsgödsel 5 kg, organisk.

Osmo

Surjordsgödsel 10 kg, organisk

Osmo Organisk Surjordsgödsel 10kg är ett 100% fingranulerat specialgödsel för växter som kräver lågt pH-värde i jorden till exempel ljung, azalea, rhododendron och hortensia.

Artikelnr: 14185
Slut i lager
Inkl. moms:
329 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Osmo Organisk Surjordsgödsel 10kg är ett 100% fingranulerat specialgödsel för växter som kräver lågt pH-värde i jorden till exempel ljung, azalea, rhododendron och hortensia. Produkten är berikad med magnesium, järn och svavel, vilket garanterar livskraftiga, friska och rikblommande surjordsväxter med vackert grönt bladverk. Dessutom är havsalgextrakt tillsatt vilket tillför jorden viktiga spårämnen och mineraler som garanterar en sund tillväxt och bra jord.

  Osmo Organisk Surjordsgödsel garanterar att jorden får rätt pH-värde, så att växterna trivs optimalt. Produkten är miljövänlig och skonsam mot växter och natur (bränner inte) samt har en långtidsverkande effekt.

  Dosering och gödslingsråd

  Vid plantering

  Tillsätt 5 gram per liter jord i planteringshålet och blanda noga med planteringsjorden med lågt pH.

  Rabattväxter

  100 gram blandas ner i jorden per m2 var tredje månad under säsongen.

  Surjordsväxter i krukor

  Blanda ner 5 gram Osmo Organisk Surjordsgödsel per liter planteringsjord före plantering. Gödsla därefter ungefär var tredje månad med uppehåll under vintern.

  Tips

  En handfull gödsel motsvarar ungefär 50 gram.

  Varför organiskt gödsel?

  Använd organisk gödsel för att öka innehållet av mull och mikroorganismer i jorden. Med organisk gödsel får du en bra, porös och humusrik jordmån med friska och livskraftiga växter som är motståndskraftiga mot stress, torka och sjukdom. Näringsämnena i organisk gödsel lakas inte ur och har därför alltid långtidsverkande effekt.

 • Specifikation
  Vikt 10 kg
  Ursprungsland Belgien
  Kornstorlek Fingranulat
  Kväve (N) 6 %
  Fosfor (P) 1.7 %
  Kalium (K) 4.9 %
  Järn (Fe) 0.5 %
  Magnesium (Mg) 1.2 %
  Svavel (S) 5 %
  Mikronäringsämnen 2,5% Havsalgextrakt
 • Fråga om produkt