• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Gräsmatta

Filtrera
Gödsel / Näring (0/1 vald)
Sortera

Visa fler

Gräsmattegödsel för en grön, tålig och frisk gräsmatta

Har du eller vill du ha en gräsmatta som du är stolt över? Om så är fallet är det viktigt att gödsla den regelbundet för att den ska se så bra ut som möjligt. Gödsling av gräsmattan är en process som hjälper till att tillföra näringsämnen tillbaka till jorden, vilket i sin tur hjälper gräsmattan att växa och hålla sig frisk och tät.

I allmänhet är det bäst att gödsla gräsmattan två eller tre gånger per år. Den specifika frekvensen varierar dock beroende på vilken typ av gräsmatta du har och vilket gräsmattegödsel du väljer. Du kan till exempel gödsla gräsmattan oftare på våren och sommaren när gräset växer snabbare.

Det finns flera fördelar med att gödsla gräsmattan. För det första hjälper det gräsmattan att se grön och frisk ut. Gödslade gräsmattor tenderar också att vara tätare, vilket innebär att de bättre klarar av olika typer av slitage och mindre ogräs. Dessutom kan gödsel bidra till att förbättra den allmänna kvaliteten på din jord med tiden.

När du gödslar din gräsmatta är det viktigt att vara försiktig så att du inte överdriver. Att applicera för mycket gödsel kan inte bara bli dyrt, utan det kan också vara skadligt för din gräsmatta och miljön. Därför är det alltid en bra idé att läsa instruktionerna på förpackningen med gräsmattegödsel noggrant innan du börjar.